Vista general del poble

Torrelles de Foix s'ha caracteritzat des de fa temps per ser un poble on es pot gaudir de la tranquilitat i de la natura. No és estrany, doncs, que per aquest motiu, siguin moltes les famílies forànies vingudes de diferents llocs (sobretot de Barcelona i àrea metropolitana) a la recerca d'un descans vacacional o de cap de setmana. Com a dada representativa, cal dir que durant els mesos de tardor i hivern la població és d'uns 2.100 habitants, triplicant-se, sobretot, durant els mesos d'estiu. Tot i que algunes d'aquestes famílies s'han instal·lat al nucli urbà, la majoria han optat com a segona residència les urbanitzacions que el municipi acull. Així, i com a més destacables, tenim les urbanitzacions de Can Coral, Les Planes de les Torres i les Espolles.

     

 

PER VISITAR...

 

A 643 m. d'altura, hi ha el Santuari de la Mare de Déu de Foix, patrona del Penedès, des d'on es pot divisar quasi tot l'Alt i el Baix Penedès. Al sud, podem veure el poble de Torrelles de Foix, amb les muntanyes que l'envolten. Al darrera, el Castellot de Castellví, el Baix Penedès i la Mediterrània. A mà dreta, Pontons i a l'esquerra Sant Martí Sarroca, Vilafranca del Penedès i totes les muntanyes d'Olèrdola, d'Ordal i del Garraf. Podeu anar-hi a peu (45 minuts) o en cotxe sortint de Torrelles, direcció Pontons. A 1/2 kilòmetre, a mà dreta de la carretera, hi ha un desviament amb un rètol indicatiu que cal anar seguint.

Santuari de la Mare de Déu de Foix

 

Una altra característica que defineix el poble de Torrelles de Foix són les seves fonts (al voltant de 150 fonts localitzades). La més representativa de totes és Les Dous; més ben dit, són 35 les fonts que hi ha en aquest paratge natural. Gaudireu contemplant el salt d'aigua d'uns 10 metres i d'altres racons de Les Dous que fan que sigui un lloc d'esbarjo i diversió per a totes les edats. Dins d'aquest paratge, hi ha una zona recreativa i esportiva, equipada amb aparcament, piscina, bar, taules i un parc infantil. Per accedir-hi a Les Dous es pot fer caminant (15 minuts) o bé en cotxe, agafant la carretera direcció a Pontons. A mig kilòmetre escàs, a mà esquerra de la carretera, ja es pot observar la piscina. Cal seguir uns metres i baixar pel camí existent.

Fonts de Les Dous

 

Com a visites d'interès dins del municipi, cal remarcar els antics safarejos i abeuradors, l'ermita del Roser a la plaça de les Moreres, l'església de Sant Genís, el Casal Torrellenc (un dels més grans de les rodalies en els seus temps) i l'antic molí paperer. Sortint del poble i agafant el camí que condueix a la font d'en Cobans, cal visitar l'ermita de Foix.

Salt d'aigua de Les Dous

 

Pèlag de les Valls

 

 

ELS VOLTANTS...

 

Per tenir en compte...

 

- Rutes en bicicleta pels voltants del poble.
- Visites a bodegues
- Tasts de vins
- Picnics
- Excursions a cavall

 

· Rutes del Vi i del Cava

 

 

Els pobles i platges que ens envolten

 

· Vilafranca del Penedès

Capital de la comarca de l'Alt Penedès. Diversitat d'oferta turística, gastronòmica i cultural. Mercat típic tots els dissabtes al matí. Visites a bodegues i caves (a 10 minuts)

 

 

· Sant Martí Sarroca

Dins del nucli urbà cal destacar el conjunt històric monumental format per l’església romànica i el castell (a 3 minuts)

 

 

· Pontons

Visiteu l'església de Sta. Magdalena, a un kilòmetre escàs del poble, punt que ofereix una magnífica perspectiva del poble (a 10 minuts)

 

 

 

· Sitges

Destí turístic de platja de primer ordre, Sitges és visita ineludible de la costa daurada. No us ho perdeu (a 20 minuts)

 

 

 

· Vilanova i la Geltrú

Amb les millors platges de la costa daurada, a Vilanova i la Geltrú gaudireu del millor turisme amb uns serveis de primera (a 20 minuts)

 

Informació Legal